Mikä ihmeen Mary Kay…

Mikä ihmeen Mary Kay…

Syksy etenee Koivulahdessa vauhdilla. Viljat ovat vielä puimatta ja kaikki syystyöt tekemättä. Enpä muista näin myöhäistä pääsadon korjuuta. Rantasaunan remonttiin tuli vähän paussia, mutta se jatkuu aikanaan. Haluan jakaa Teille Ihanaa ja ajatuksia herättävää Mary Kay 25-vuotis seminaari viikonloppuani!

Viittaan edelleen siihen elämänmuutokseen, johon olen luvannut vielä palata. Halusin (ja haluan) Koivulahteen” elämää” ja toki itsellenikin jotain sosiaalista elämää ns. ”erakko” vuosien jälkeen.

Vajaa vuosi sitten marraskuussa mietin, että mitä se voisi olla ja päätin järjestää naistenpäivän. Aloin selvittämään millaisia ja mitä kotimyynti yrityksiä on ja kuka voisi ja haluaisi tulla mukaan naistenpäivään. Sain mukaan vaatemyyjiä. Kysyin sisareltani Tuulalta, mitä kotimyynti yrityksiä hän tietää muita kuin ”rättijuttuja”. Hän kertoi minulle ensimmäisenä Mary Kaystä ja mitä se on ja oikeastaan hän on se jolle isoin KIITOS kuuluu siitä, että olen ”ajautunut” Mary Kayn pariin.

Googletin Mary Kay ja aloin etsiä konsultteja lähialueelta eli Kuopion seudulta. Tein valinnan aikalailla summa et mutikka, ehkä oman ikäiseni oli se valintaperuste. Päätin soittaa, puhelimen toisessa päässä oli iloinen, energinen, mukaansa tempaava Lea Tuomainen ja se olikin sitten menoa. Hänelle sopi kyseinen marraskuun päivä ja sovimme ennen naistenpäivää tapaamisen hänen luokseen. Kokeilin tuotteita ja hyvällehän ne tuntuivat ihossa, jota ei ollut koskaan hoidettu oikeastaan millään ja joka huusi kosteutta. Olin tietysti muuten ajatukseen vastarannan kiiski ja erittäin skeptinen. Kalliitakin olivat mokomat kuin mitkä! Naistenpäivä pidettiin ja se oli kaikin puolin onnistunut tapahtuma muotinäytöksineen. Olinhan minä miettinyt, että jotain itse aikataulutettua, vapaata ehkä myyntityötä, tai jotain kevyempää voisin tehdä työkseni kuin nykyisin, sanoo nimimerkki ” En vielä 54-vuotiaana tiedä mikä minusta tulee isona”, mutta ihonhoito- ja kosmetiikkatuotteita, EI IKINÄ! En tiedä aiheesta mitään, en osaa meikata ja pyh se on ihan liian hienoa ja ei yhtään minua! Laittaa hame päälle, korkkarit jalkaan ja tälläytyä ”työ lookiin”. Not me!! Lea kuitenkin soitteli ja innosti tilaamaan Starter Kitin eli aloituspakkauksen, jotta pääsen itse käyttämään tuotteita. Yhtäkkiä huomaan istuvani koulutuksissa, edelleen kuitenkin jokin skeptisyys mielessäni. Jotakin kai olen kuitenkin tehnyt, kun olin tähtikonsultti kaikkina kolmena vuosineljänneksenä, joina olen ollut mukana. Nälkä kasvoi kai syödessä.

Kaikki puhuivat koulutuksissa jostain seminaarista, iltapuvuista, glitteristä ja palkinnoista, ei ole minun juttu, ei kiinnosta, en kuunnellut! Kouluttajamme Anni Lapaton kesätapaamisella, johon matkustimme yhdessä Ninan kanssa, hän sai paluumatkalla tehtäväkseen taivutella minut mukaan.  Pikku hiljaa ajatus kypsyi ja ajattelin, että kerrankos ja miksi ei, vaikka ajatus iltapuvusta, korkokengistä ja hienosta illallisesta tuntui todellakin vieraalle!?

 

Ja niissä tunnelmissa nyt ollaan. Ihana viikonloppu takana, joka loppua kohti vain parani! Vaikka minulle oli kerrottu, niin NYT vasta todella ymmärrän mistä tässä on kysymys.

Ja KYLLÄ, haluan olla mukana tässä!

 

 

Minun MIKSI!

Yrityksen nimi tulee tietenkin sen perustajan Mary Kay Ashin mukaan. Hän on varmasti ollut siihen aikaan (1963) vahva ja erikoinen nainen raivatessaan tiensä miehiseen yritysmaailmaan.  Hän aloitti toimintansa vaatimattomasti pienissä tiloissa viiden tuotteen valikoimalla. Mary sijoitti kaikki rahansa unelma yritykseen, joka antaisi naisille mahdollisuuden menestyä työssään. Hän halusi inspiroida naisia ja antaa heille mahdollisuuden muuttaa elämänsä.  Kuin silloin, myös tänään yritys tukee hyväntekeväisyys toiminnan kautta naisia ja lapsia sekä syöpätutkimusta.

Monessa seminaaripuheessa kuulin kuinka ihan tavalliset naiset tekevät tätä työtä ja menestyvät taustastaan ja lähtökohdistaan riippumatta. Miten pystyin samaistumaan esimerkiksi heidän alun negatiivisuuteen, arkuuteen puhua ja olla esillä sekä kokemattomuuteensa myyntityöstä. Se, että kaikilla on sama mahdollisuus, kaikki ovat samalla viivalla, on ihana ajatus!

Mary Kay halusi, että konsultit tätä työtä tehdessään kohtelisivat muita niin kuin haluaisimme itseämme kohdeltavan, auttaisimme ja tukisimme toisia konsultteja heidän menestyessään. Hänellä oli tapana sanoa, että kaikki ihmiset kantavat kaulassaan näkymätöntä kylttiä, jossa lukee ”Make Me Feel Important”, ja jokaisen tarve tulla nähdyksi ja huomioiduksi pitää täyttää.  Minulle tähän juttuun liittyy sellaisia arvomaailma asioita, jotka on hyvä pitää mielessä ja pyrkiä niihin yleensä kaikessa elämässä ja yrittämisessä. Mary Kay halusi myös, että jokainen noudattaa omaa tärkeysjärjestystään työn, perheen ja uskon (tämä voi tarkoittaa eri ihmisillä eri asioita) suhteen elämässään oma hyvinvointi etusijalla. Mikä meiltä valitettavasti hyvin usein unohtuu ja mihin surullista kyllä erityisesti naisten kohdalla usein törmää. Miksi aikaa (ja rahaa) itseen ja itsensä hoitamiseen ja hemmotteluun on niin vaikea löytää? (Hierojana, jalkojenhoitajana ja nyt ihonhoito asioihin liittyen voisin ”saarnata” aiheesta yhden blogin verran.)

Mitä se kertoo, että nämä tuotteet ovat maailman 5 myydyimpien ihonhoitotuotteiden joukossa! Niille annetaan tyytyväisyys takuu!  Ajattele, mitä muuta tuotetta saat kokeilla ihollesi ennen ostopäätöstä? Sinulle neuvotaan ja yhdessä etsitään juuri sinulle sopivat tuotteet! Tuotteet tulevat suoraan itsenäisiltä ihonhoitokonsulteilta ilman välikäsiä. On ihana fiilis, kun pystyy auttamaan jotakin, joka kamppailee vaikka vaikean couperosa ihon kanssa. Minä haluan tehdä tätä työtä Sinun tarvettasi kuunnellen!  Kouluttajat järjestävät koulutusta ja sitä tarjotaan myös eri menetelmillä niin paljon kuin itsellä on resursseja osallistua. Olen ollut yksin yrittäjä yli 30vuotta, mutta Mary Kayssä, vaikka olen ”yksin”, en ole koskaan YKSIN!  On tuntunut hyvälle saada kannustusta ja tukea aina kun sitä on tarvinnut!

Aina ja kaikessa mitä teet on niin monta mielipidettä kuin on ajattelijaakin. Minulle tämä on sopiva tapa tehdä työtä ja tarjota yksi laadukas vaihtoehto ihonhoitoon, (eikä huono vaihtoehto ollenkaan). Kaikilla meillä on iho, kasvot, joka on meidän käyntikortti! Miltä haluat sen näyttävän? Kuinka haluat sitä suojata ja hoitaa? Onko Sinulla ns. ongelmaiho, kuten acne tai couperosa? Valikoimasta löytyy kaiken ikäisille omat tuotteensa.

Mary Kay ihonhoito- ja meikkineuvonta ”toimii”, minun luona/sinun luona, yksin / kaksin / ryhmässä, teematilaisuuksissa sinun tai minun luona, hemmottelua…

Siten, että sinä teet, minä neuvon !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *